Kamerázható az Epica

Miskolc – Kamerabarát lesz az Epica klasszikus koncertje az Operafesztiválon. A szervezők arra biztatnak mindenkit, hogy a koncert után töltsék fel a fotókat és a videókat az internetre.

Amint arról már többször beszámoltunk, a Miskolci Nemzetközi Operafesztiválon az idén ismét lesz Opera-Rock Show. Ezúttal az Epica együttes ad különleges koncertet szimfonikus körítéssel: a kibővített Reményi Ede Kamarazenekarral és a Miskolci Nemzeti Színház kórusával. A szervezők minden erőfeszítése ellenére a koncertről sajnos nem készül DVD. Ez azt is jelenti, hogy aki szeretné magáénak tudni ezt a nem mindennapi zenei élményt, annak mindenképpen el kell mennie június 14-én, szombaton este 9 órakor a miskolci Jégcsarnokba, hiszen a show egyszeri és (valószínűleg) soha vissza nem térő lesz.

Látványos is lesz

Ugyanakkor a szervezők szeretnének azon rajongók kedvébe járni, akik eljönnek az Epica klasszikus showjára. A koncert ugyanis „kamerabarát” lesz, azaz a kisméretű, nem profi kamerákat a szervezők beengedik, sőt azt kérik a nézőktől, hogy minél több felvételt (fotó és video) készítsenek, és azt töltsék fel az Internetre. Az egyetlen kérés az, hogy mindenhová írják azt, hogy „A felvételek Miskolcon, a Nemzetközi Operafesztiválon készültek”.

A koncerten nemcsak a zene, a látvány is különleges lesz. A fényprogramot a dalokhoz igazítva készítik el, és az Epica már így készül Hollandiában (amint az képünkön is látható), „rekonstruálva” a koncert körülményeket.