Kamerával keresik az amerikai bányászokat , egyelőre nincs életjel

Tovább kutatnak a Utah-i bányászok után annak ellenére, hogy az 500 méter mély üregbe leengedett speciális kamera nem mutatott ki életjelet. – közölték helyi mentőalakulatok. Az üregbe még hétfőn szorult be hat bányász egy bányaomlás után.

A mentőalakulatok egy 21 és fél centiméter hosszú fúrófej szombaton jutott le az üregbe, ezután eresztettek le egy magas felbontású kamerát a Crandall Canyonba. A rögzített képek szerint a bányaomlás után egy olyan üreg alakult ki, amelyben van esély a túlélésre, viszont a vájárok nyomára nem sikerült rábukkanni. A mentőalakulatok vezetője azonban jelezte: nem adják fel a keresést és vasárnap újra megpróbálják a kamerát a felszín alá vinni.

Csütörtökön már lejuttattak egy fúrófejet és egy mikrofont a bánya üregébe, a mikrofon azonba nem rögzített hangokat.

A hat bányászról hétfő óta nincs hír. A Salt Lake City-től 200 kilométerre délkeletre lévő bányában az első jelentések szerint egy földrengés okozta a katasztrófát, az amerikai geológia intézet a szerencsétlenség idején a Richter-skála szerinti négyes erősségű földrengést mért. Később azonban jelezték, hogy fordítva történt, a bányaomlás miatt keletkeztek a rengések.