Kamera Hungária hetedszer

Rekord mennyiségű nevezés érkezett az idei Kamera Hungáriára, 532 művel pályáztak egyéni alkotók és szerkesztőségek, ez százzal több, mint tavaly – hangzott el a fesztivál szerdai sajtótájékoztatóján. Március 29-és április 4-e között hetedik alkalommal rendezik meg a Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztivált.

19 ezer 719 percnyi műsoridőt tesznek ki a Kamera Hungáriára beérkezett alkotások, közölte a fesztivál elnöke. Az 532 pályaműből összesen 104 alkotás jutott döntőbe, tette hozzá Csermely Ákos. Az évente kiosztott 13 kategória-díjon túl, idén is átadják a nézők szavazatai alapján az Aranyszarvas közönségdíjat. A Szociális és Munkaügyi Minisztérium javaslatára pedig, ebben az évben először Esélyegyenlőség díjat is kiosztanak a Kamera Hungárián.

A fesztivált ebben az évben is Pécsett rendezik meg. A versenyművek vetítésén túl, játékfilmes díszbemutatókon és közönségprogramokon is részt vehet a közönség.
A fesztivál keretében a szervezők megemlékeznek a magyar televíziózás elmúlt 50 évéről is. Ehhez kapcsolódik a Pannon Filharmonikusok koncertje. A zenekar televíziós főcímslágerekből ad március 31-én komolyzenei hangversenyt Pécs főterén.
A fesztivál összes rendezvénye, így a szakmai háttérbeszélgetések is nyitottak a nagyközönség számára, hangsúlyozta Csermely Ákos.

A Kamera Hungária Műsorfesztivál díjátadó gálaestjét április 4-én este hétkor rendezik meg Budapesten, a Magyar Nemzeti Galériában.

Bővebb információ a Kamera Hungária Műsorfesztiválról a : www.mediahungaria.hu/kamerahungaria oldalon.Sporthírek