Kamera alatt akarta megerőszakolni a nőt Miskolcon

Miskolc – Nem indít büntetőeljárást a rendőrség a kedden hajnalban érkezett bejelentés alapján, miszerint egy nőt megpróbáltak megerőszakolni Miskolcon, a Toronyalja utcán, tudtuk meg Dobi Tamástól, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársától.

Mint korábban megírtuk, kedden hajnalban a rendőrség ébresztette egyik olvasónkat, hogy nézze meg, nincsenek-e a Toronyalja utcán, a térfigyelő kamera alatt parkoló autóján új keletű sérülések, mert ezeket a nyomokat rögzíteniük kell. Kiderül, a bejelentés szerint megpróbáltak erőszakot tenni egy nőn. A rendőrség kikérte a közterület-felügyelettől a térfigyelő kamera felvételét is, ennek kiértékelése után Dobi Tamás elmondta: a rendőrség megvizsgálta a bejelentés valóságtartalmát, és megállapította, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján szemérem elleni erőszak kísérlete történt. A bűncselekmény azonban hivatalból nem üldözendő, ezért a sértettnek magánindítványt kell tennie, hogy az elkövetővel szemben a rendőrség eljárhasson – esetünkben azonban a hölgy nem kívánt élni ezzel a jogával, tette hozzá Dobi Tamás.

Más forrásból úgy értesültünk, nem egy kóbor szatír vetette rá magát az első útjába kerülő nőre, a hölgyet egy társaságában tartózkodó férfi kívánta akarata ellenére aktusra kényszeríteni.

ÉM-SZP


Nemi erőszak kísérlete Miskolc belvárosában?

Miskolc – A rendőrség jelenleg a bejelentés valóságtartalmát vizsgálja.