Kamaszok verték félholtra az idős férfit Sajókazán

Akt.:
Sajókaza – Felfegyverkezve, csoportosan, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette, életveszélyt okozó testi sértés bűntette és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség négy fiatalkorú férfival szemben.

A vádlottak 2014. július közepén az éjszakai órákban a sértett férfi sajókazai házához mentek. Eltervezték, hogy akár erőszakkal is, de értékeket hoznak el az idős embertől Betörték az ablakot, majd ketten bemásztak a házba. Az alvó sértettet az alig 14 éves elkövető és 17 éves társa a náluk lévő bottal többször nagy erővel fejbe vágta. Ezután két társuk is bemászott az ablakon, majd módszeresen kezdték összepakolni a házban található értékeket. 74 ezer forint értékű horgász felszerelést pakoltak össze és az ablakon kiadogatták egymásnak.

Időközben a sértett visszanyerte eszméletét és átment a másik szobába. A 14 éves elkövető ekkor utána ment és kulccsal rázárta a szobaajtót, hogy nyugodtan folytathassák a pakolást.

A vádlottak távoztak a helyszínről és az elvitt dolgokon megosztoztak. A gyors rendőri intézkedés révén valamennyi tárgyat lefoglalták és a sértettnek visszaadták. A sértett férfi a bántalmazás következtében életveszélyes koponyasérülést szenvedett. A fiatalkorú vádlottakat a bíróság letartóztatta. Velük szemben az ügyészség fiatalkorúak börtönbüntetését indítványozta.

ÉM-SZB


Négy rabló, egy áldozat Sajókazán

Kazincbarcika, Sajókaza – Egy idős férfit rabolt ki sajókazai házában négy fiatalkorú, akiket a rendőrök 24 órán belül elfogtak. tovább »

hirdetés
hirdet�s