Hajdú-Bihar

2011.11.09. 11:00

I. Torta és Sütemény Fesztivál Hajdúszováton

Hajdúszovát - A Hajdúszovát Kulturális Fejlődéséért Közhasznú Egyesület 2011. Szeptember 17-én megrendezte „I. Torta és Sütemény Fesztivál” című rendezvényét.

Hajdúszovát - A Hajdúszovát Kulturális Fejlődéséért Közhasznú Egyesület 2011. Szeptember 17-én megrendezte „I. Torta és Sütemény Fesztivál” című rendezvényét.

Honnan jött az ötlet? Jójárt Józsefné Katika által, aki görbeházi lakos és művelődés szervező, elmesélte, hogy, náluk milyen jól sikerült a program így gondoltam mi lenne, ha itt Hajdúszováton is megszerveznénk a fesztivált. Ezért szeretnék köszönetet mondani Katikának.

A versenyben 3 kategóriát hirdettünk: Sós aprósütemény, Édes aprósütemény, és Torta, Tortakülönlegességek. Nagyon sokan neveztek saját sütijükkel. Sok embert megmozgatott a program és nem csak szováti lakosokat, hanem a megye számos településéről jöttek versenyzők. A zsűri tagjai: Nyikos Gábor, a zsűri elnöke, a Hotel Négyévszak cukrásza, Vajda Anita, ebesi cukrász és Véghné Lendvai Andrea, a Hajdú- Bihari Napló képviseletében. Elmondásuk alapján, nagyon nehéz volt a döntés, mivel nagyon sok szép és ízükben gazdag süti volt.

A rendezvény délben kezdődött el, köszöntőm után Vass Sándor, községünk polgármestere nyitotta meg a rendezvényt. Ezt követően a színpadon kulturális műsorok szórakoztatták a vendégeket, e közben a zsűri tagjai megkezdték a zsűrizést az Általános Iskola tornatermében.

Elsőként a színpadon a Fehér Akác Népdalkör műsorát tekinthették meg, akik Váncsodról érkeztek hozzánk, majd Nagy Lajosné Hajdúszoboszlóról népdalokat énekelt. 13 órakor „Régi Nóta, Híres Nóta” címmel nótaműsor következett közreműködtek: a Százszorszép Népdalkör Újszentmargitáról, Nagy Lajosné nótaénekes. Műfajt váltva modernebb vizekre evezve a Hajdúböszörményi Ifjúsági Musical Társulat műsora következett, akik nagyon nagy sikerrel szerepeltek. Az énekes produkció után az Ambrózia Hastánc együttes lépett fel. Ezután szováti fiatalok léptek fel a „Hajdúszováti Kalandorok Környezetvédelmi és Természetjáró Ifjúsági Klub”, műsorukban country és két rock and roll táncot mutattak be, nagy sikerrel. Visszatérve a népi vonalra a Komádiból érkezett Körös menti Citerazenekar mutatta be színvonalas műsorát. Citeraszó után népdalhoz térünk vissza a Püspökladányi Törő Gábor Hagyományőrző Népdalkör által, akik korhű ruhában mutatkoztak be, és nem utolsó sorban vastapssal zárult műsoruk. Folytatásként a Nyíracsádi Népdalkör énekelt. A produkciók után következett a Rajzpályázat eredményhirdetése, mindhárom helyezett szováti gyermek volt. A műsorok zárásaként a Hajdúsámsoni Kisködmön Néptánc csoport mutatta be színvonalas és ütemes táncát, azt elmondhatom, hogy községünkben mindig nagy sikerrel szerepelnek a megye néptánccsoportjai. Ezt követte a Torta és Sütemény verseny eredményhirdetése, amit már nagyon vártak a versenyzők. Gratulálunk minden jelentkezőnek, és büszkék lehetnek magukra, mert nagyon ízletes sütemények készültek. Nagyon sok értékes jutalom került kiosztásra.

Helyezettek a következőek voltak:

  • Édes aprósütemény kategória: 1. helyezett: Király Jánosné, 2. helyezett: Jenei Zoltánné, Biharnagybajom, 3. helyezett: Oláh Sándorné
  • Sós aprósütemény kategória: 1. helyezett: Hajdúszováti Gondozási Központ, 2. helyezett: Hajdúszováti Gondozási Központ, 3. helyezett: Király Jánosné
  • Torta, Tortakülönlegességek kategória: 1. helyezett: Dombi Béláné, 2. helyezett: Szabó Sándorné, 3. helyezett: Szabó Barbara
  • A programot Tombolasorsolás zárta, itt sok ajándékot sikerült kisorsolni.

    Szeretnénk köszönetet mondani segítőinknek és támogatóinknak ez utóbbi az AVE Ásványvíz Gyártó és Forgalmazó Kft. és a Hajdú- Bihari Napló.

    Reméljük mindenki jól érezte magát a rendezvényen, és jövőre sikerül ismét megrendezni a fesztivált!

    - Tóth Károly, főszervező -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!