Kálmán Olga nem lesz kormányszóvivő

Nem lesz kormányszóvivő Kálmán Olga. Az ATV műsorvezetője ezzel együtt már háromszor mondott nemet ilyen felkérésre, mert nem akarja elhagyni az újságírói szakmát.

Pénteki sajtóinformációk szerint a jelenleg betöltetlen kormányszóvivői poszttal kapcsolatban Kálmán Olga neve is felmerült. Az ATV műsorvezetője a Független Hírügynökség kérdésére azt mondta: valóban kapott ilyen felkérést, és egy rövid beszélgetés után nemet mondott. A televíziós újságíró szereti a szakmáját és nem akarja elhagyni, ezért gondolkodási időt sem kért, hanem azonnal nemet mondott.

Kálmán Olga azt is megerősítette, hogy a mostani felkéréssel együtt már harmadszor utasította el a posztot, mert úgy érzi, hogy a kormányszóvivőség után nincs visszaút az újságírói szakmába.

A korábbi kormányszóvivő, Danks Emese március 5-ével távozott a posztról, a munkát április 2-tól Demcsák Zsuzsa vette volna át, ő azonban visszalépett. Amíg nem találják meg az utódját, ideiglenesen Gál J. Zoltán, a miniszterelnök kabinetfőnöke látja el a kormányszóvivői feladatokat.