Kálmán Imre Emléknapok Siófokon

Első alkalommal rendezik meg a hétvégén Siófokon a Kálmán Imre Emléknapokat. A péntektől vasárnap estig tartó fesztivál közönsége egy musical-gálát, valamint a Cirkuszhercegnőt és a Csárdáskirálynőt is megnézheti a Kálmán Imre Kulturális Központban. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott háromnapos rendezvénnyel a város szülöttének, a világhírű zeneszerzőnek állítanak a szervezők emléket – tájékoztatta szerdán a Független Hírügynökséget Kiss László, a Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatója.

Nem véletlenül indul pénteken délután a fesztivál, október 24-e ugyanis Kálmán Imre születésnapja, a magyar operett napja. A Kálmán Imre Emléknapok programsorozat pénteken délután öt órakor zászlóforgatók, gólyalábasok és tűznyelők produkcióival kezdődik. A kedvcsináló megnyitó után egy operett-balett-és musicalgálára várják a nagyérdeműt. Az esten közreműködik mások mellett, Keszei Bori, Détár Enikó, Janza Kata, Kamarás Máté.

Szombaton este héttől a Cirkuszhercegnőt, vasárnap este hattól pedig a Komáromi Jókai Színház előadásában nézheti meg a közönség a Csárdáskirálynőt.

Részletes információ a rendezvényről a: www.kulturkozpont-siofok.hu oldalon olvasható.