Káli Sándorral együtt takarítják a Hejőt

Miskolc – Pusztai László újságíró az Észak-Agorán „dobta be” az ötletet: induljon takarítókommandó a Hejőhöz. A BOON látogatóit is várjuk. A pataktakarítás a Föld napján, április 22-én (vasárnap) lesz.

Az Észak-Agorán felvetett ötlet tetszést aratott: tisztítsuk meg a Hejőt. Az első csatlakozók között volt Demeter Zoltán, a Zöld Akció Egyesület elnöke, aki – mint írta az e-mailen levelező agorás társaságnak – a szervezésbe is beszáll(t). Azt javasolta, hogy a szemétszedéspataktisztítás április 22-én (vasárnap) legyen, ez azért is tűnik jó dátumnak, mert ekkor ünneplik világszerte a Föld napját.

A levelezés és a „háttérmunka” tovább folyt, és most ott tartunk, hogy immár az Észak olvasóinak és a BOON látogatóinak is meghirdetjük az akciót. Várjuk önöket is az Észak-Agora első ilyen programjára. Legyenek segítségünkre, legyenek részesei a remélt sikernek.

 

Találkozás

reggel 9-kor a 2-es busz Turistapark-megállója melletti hídnál.

 

Mit kell tudni még? – kérdeztük Pusztai László-t, akitől arra is választ kértünk, honnan az ötlet, miért lát benne fantáziát, miből gondolja, hogy pár hét múlva nem lesz az „eredetihez” hasonló állapot a Hejőben és annak partján.

Pusztai László elmondta: arra szokott futni, és elborzasztja a látvány. Vett már részt szemétszedési akcióban, legutóbb a Szinvánál, azért is, hogy tapasztalatokat gyűjtsön a mostanihoz. Lesznek kesztyűk, zsákok, konténerek, de még gumicsónakok is is. Szerinte a pataktisztítás legfőbb haszna, hogy példát mutatnak másoknak, valamint azoknak a gyerekeknek, akiknek agorás (és nem agorás) szülei részt vesznek benne.

A ruha és a cipő olyan legyen, amiért nem kár. Azt is elmondta az ötletgazda, hogy meghívta a pataktakarításra a terület országgyűlési képviselőjét, Káli Sándor-t. Ezekben a napokban várja a választ.

 

Szerdán délben megérkezett a válasz:

Káli Sándorpolgármester részt vesz a Hejő kitakarításában.