Kalász László emlékére szavaltak

Tíz Bódva völgyi iskola húsz tanulója vett részt az edelényi városi könyvtárban a költészet napja tiszteletére és Kalász László emlékére megrendezett szavalóversenyen.

Minden résztvevő kapott ajándékkönyvet, a helyezettek pedig oklevélben és jutalomkönyvben részesültek. A versenyzőknek ezúttal is egy Kalász-verset és szabadon választott költeményt kellett előadniuk a Fecske Csaba költő, Dudás Éva tanár és Ötvös Éva előadóművész alkotta zsűri előtt.

A hét 5-6. osztályos tanuló mezőnyéből Bárány Anna (Edelény, Szabó Lőrinc Általános Iskola és Művészetoktatási Intézmény) és Juhász Milán (Szín) teljesítményét egyaránt a legjobbnak ítélték. Mögöttük Hudák Réka (Szendrő) végzett a második, Molnár Martina (Szuhogy) a harmadik helyen. A tizenhárom 7-8. osztályos közül Tóth Ádám (Edelény, SzabóLőrinc Általános Iskola és Művészetoktatási Intézmény) előadását tartotta a legjobbnak a zsűri. A második Pogány József (Szín) lett, megosztott harmadik helyezést kapott Fedor Orsolya (Edelény, Szabó Lőrinc Általános és Iskola és Művészetoktatási Intézmény) és Szűcs Miklós (Aggtelek). Az Izsó Miklós Gimnázium, Diákotthon és Szakképző Iskola különdíját a rudolftelepiNagy Gréta kapta.