Kaláka Fesztivál: Véglegesnek tűnő várcsere

Kaláka Fesztivál: Véglegesnek tűnő várcsere
Miskolc – Visszajön-e ismét Diósgyőrbe a Kaláka Fesztivál?

„A sorban a 33. – Egerben az első”, írtuk 2012-ben, amikor Gryllus Dániel, a Kaláka Fesztivál művészeti vezetője és Habis László, Eger polgármestere közös sajtótájékoztatón bejelentették, hogy a Diósgyőri vár átépítése miatt új helyen, a heves megyei székhelyen lesz az az évi Kaláka Fesztivál. Az ott elhangzottak alapján már akkor valószínűnek tűnt, hogy hosszú távon kötelezték el magukat Egerrel.

A Diósgyőri vár, mely 32 éven át adott otthont Kelet-Közép-Európa legrégebbi folkzenei fesztiváljának, időközben megújult, így mégis felmerült: vajon visszavárhatjuk-e a Kalákát a Diósgyőri várba.

– A fesztivál megtalálta a helyét Egerben, jól érezzük magunkat ott – jelentette ki az Észak-Magyarország megkeresésére Gryllus Dániel – A szépen felújított Diósgyőri várban pedig elképzelésünk szerint viszont indíthatnánk egy irodalmi szalont, amely a város szülötte, Szabó Lőrinc nevét viselhetné, s ahová írókat, költőket is meghívhatnánk. E rendezvénynek kitűnő helyül szolgálhatna az újonnan kialakított Lovagterem.

ÉM-SzK
hirdetés


hirdet�s