Kaktuszkert nyílik az Állatkertben

Több száz kaktusz kap új helyet a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Ezek egy részét korábban a Pálmaházban, a többit a helyi szaporítótelepen tartották, de keddtől kezdve mindet egy helyen találják az érdeklődők. Az úk kaktuszkertet a Botanikus Kertek Napja alkalmából adja át Oláh Lajos, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára.

A tematikus kiállítás hidegtűrő kaktuszai a Pálmaház közvetlen szomszédságában, a szabad ég alatt kaptak helyet, a folyamatos meleget igénylő növényeket a Pálmaház előterében helyezték el. Ezek korábban a Pálmaház lakói voltak, de az épületet 2000-ben átépítették, így menniük kellett. A látogatók azonban hiányolták a népszerű növényeket, ezért alakították ki az új kertet – magyarázta Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője. A kaktuszkert nincs elkerítve, külön belépőt nem kell hozzá váltani – tette hozzá.

Az Állatkert egyébként számos újdonsággal szolgált az idén; többek között újra megnyitották a Nagysziklát a látogatók előtt, átalakították az emberszabású majmok házát, és egy szavanna komplexumot is kialakítottak.