Kaka-ról, Ronaldinho-ról és Drogba-ról nyomtattak jogosulatlanul játékokokat egy Eger melleti nyomdában

A labdarúgó Bajnokok Ligájában szereplő csapatokról és játékosokról, és nemzeti válogatottakról készült fénykép lenyomatokat foglalt le a Vám-és Pénzügyőrség egy Eger melletti nyomdában a napokban. Engedély nélkül, illegálisan gyártották évek óta az üzemben a focisták, csapatok képével ellátott játékokat, kártyákat. Több 10 millió forint kár is érhette a jogtulajdonosokat, köztük az UEFA-t és a FIFA-t. A szerzői jogok megsértése miatt indult nyomozás az ügyben.

A napokban egy ellenőrzésen tűnt fel a vámosoknak, hogy egy Eger melletti nyomdában olyan jogvédett játékok is vannak, amelyre nincs nyomtatási engedélye az üzemnek – tájékoztatta a Független Hírügynökséget pénteken Varga Zoltán a Vám- és Pénzügyőrség Észak-magyarországi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense. Kiderült, az érvényes licenc szerződésben szereplő képeken kívül nemzeti válogatottak, bajnokcsapatok, sztárjátékosok fényképével ellátott kártyákat és kirakós játékokat is nyomtattak. Készültek játékok a Barcelona, a Manchester United,a Milan és a Chelsea, valamint az UEFA és a FIFA logójával is. Több sztárjátékosról pedig kirakós játék készült – Kaka-ról, Ronaldindo-ról és Drogba-ról is. Összesen 25 000 darab jogvédelem alatt álló játékot foglaltak le.

Azt, hogy pontosan mióta és mennyi játékot gyártottak illegálisan a nyomdában még vizsgálják a vámosok és azt is hogy kinek, vagy kiknek a megrendelésére készítették azokat. Az ügyben egyelőre ismeretlen tettes ellen indult nyomozás, szerzői jogok megsértésének gyanúja miatt. Az előzetes becslések szerint akár több tíz millió forint kár is érhette a jogtulajdonosokat.Sporthírek