Friss hírek

2009.03.14. 19:16

Lövöldöző vámos Kiskunfélegyházán - részletek

<p>Több lövést adott le a levegőbe egy szolgálton kívüli, feltehetően erősen ittas pénzügyőr kora hajnalban egy kiskunfélegyházi szórakozóhely előtt, mert összeveszett a biztonsági emberekkel. A vámos a vitát úgy próbálta lezárni, hogy előrántotta önvédelmi fegyverét és többször a levegőbe lőtt. Senki sem sérült meg. A vámtiszt szolgálati viszonyát parancsnoka a vizsgálat lezárultáig felfüggesztette. A lövések miatt a rendőrök garázdaság vétség gyanújával indítottak eljárást a vámos ellen.</p>

Két durranásra lettem figyelmes. Először petárdára gondoltam, de pár másodperc múlva újabb hat-hét durranást hallottam, ekkor már láttam, hogy egy férfi fegyverével felfelé tüzel - Német Ferenc, a vagyonvédelmi kamara elnöke ezt az egyik biztonsági őr vallomásából idézi, aki legalább kilenc lövést hallott.

Az előzményekről egyelőre annyit tudni, hogy a pénzügyőr hadnagy fegyvere már odabent, a bárpultnál is előkerült, akkor csalták ki a tömegből a biztonsági emberek a szemmel láthatóan ittas férfit az ajtó elé. Haza akarták küldeni, de ez nem tetszett a vámosnak, ezért összeveszett a kidobókkal, majd előkerült a fegyver is.

Rákosi Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Független HÍrügynökségnek elmondta: erősen ittas volt a pénzügyőr hadnagy, feltehetően ezért lőtt, miután magatartása miatt a diszkóból kitessékelték.

Ügyfelem jogosan, engedéllyel tartott önvédelmi fegyvert, jelenleg a lövések körülményeinek vizsgálata folyik - mondta a Független HÍrügynökségnek Lenkefi Attila, a vámos ügyvédje.

A helyszínelők szerint a lövések felfelé irányultak, így közvetlen testi épséget nem veszélyeztettek, ezért egyelőre garázdaság miatt indítottak eljárást a vámos ellen. A vizsgálat lezárultáig a vámos szolgálati viszonyát parancsnoka felfüggesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!