Kajak-kenu vb – Tótka és Molnár ritka bravúrja

Akt.:
Milánó, 2015. augusztus 22. A győztes Tótka Sándor (b) és Molnár Péter integet a kajak párosok 200 méteres döntőjének eredményhirdetésén, a milánói kajak-kenu világbajnokságon 2015. augusztus 22-én.
Milánó, 2015. augusztus 22. A győztes Tótka Sándor (b) és Molnár Péter integet a kajak párosok 200 méteres döntőjének eredményhirdetésén, a milánói kajak-kenu világbajnokságon 2015. augusztus 22-én. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Milánó, 2015. augusztus 22., szombat (MTI) – Tótka Sándor és Molnár Péter ritkán látható bravúrt hajtott végre a milánói, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság szombati versenynapján, ugyanis gyakorlatilag kétszer is megnyerte a férfi kajak kettesek 200 méteres döntőjét.

Az első rajt rossz volt, két egység is beragadt, de a többiek nem hallották, hogy visszalőtték volna őket, így teljes erőbedobással végig küzdötték a távot. Az első, “rossz” versenyt megnyerték a magyarok, de nem örülhettek, majd a versenybíróság úgy döntött, hogy újra lebonyolítják a döntőt. Hiába óvtak a magyarok, szűk egy óra múlva ismét ott sorakoztak a rajtvonalnál a résztvevők, s újra elrajtolt a mezőny. A megismételt futamban aztán a magyar duó talán még jobban is lapátolt, mint korábban, és ismét elsőként haladt át a célvonalon – így egy órán belül kétszer is megnyerve a versenyt aranyérmes lett.

Magyarország a kilencvenes évek vége óta nem nyert vb-t ebben a számban, amely már olimpiai szám is, így a magyar szövetség vezetői, az edzők és a két érintett versenyző a diadalt követően boldogan ölelgették egymást a parton.


totka

Tótka Sándor és Molnár Péter elsőként ér célba a kajak párosok 200 méteres döntőjében a milánói kajak-kenu világbajnokságon 2015. augusztus 22-én. | MTI Fotó: Kovács Tamás


“Nem hallottuk, hogy visszalőtték volna a versenyt, csak a beérkezés után tudtuk meg, hogy ismétlés lesz – mondta Molnár Péter. – Természetesen nem örültünk, de a köztes időben sikerült regenerálódnunk, s végül még nagyobb különbséggel is nyertünk, mint az első versenyben. Mentálisan dőlt el minden, apró, pici dolgok döntöttek.”

“Edzésen is gyakoroltunk ilyen szituációt, hogy mentünk egy maximális pályát, majd utána nem sokkal még egyet. Így nem ijedtünk meg a kialakult helyzettől” – árulta el Tótka Sándor.

Az ifjúsági olimpiai bajnok Tótka és Molnár tavaly ősszel ült össze először, azaz az idei az első idényük együtt. Hűvös Viktor irányításával készülnek, s a mostani siker előtt júniusban már a bakui Európa Játékokon is dobogóra állhattak, ott bronzérmesek lettek.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s