Kajak-kenu pótkvalifikáció – Mégis van esély egy újabb kvótára?

Budapest/Poznan, 2012. május 17., csütörtök (MTI) – A magyar küldöttség számításai szerint elképzelhető, hogy a csütörtökön zárult poznani olimpiai pótkvalifikációs kajak-kenu verseny után mégis szerez egy további kvótát a magyar csapat, mégpedig férfi kajakban.

“Férfi K-2 1000 méteren egy olyan portugál páros nyert, amelynek az egyik tagja tavaly, a szegedi világbajnokságon egyesben már indulási joghoz jutott” – magyarázta az MTI-nek Storcz Botond szövetségi kapitány. “Mivel az ilyen átfedések esetére a kvalifikációs szabályok azt írják elő, hogy a nagyobb hajóosztályhoz, azaz a pároshoz megy a kvóta, egyesben egy hely felszabadul, s ezt szerintünk az itt, Poznanban harmadik Pauman Dániel révén mi kaphatjuk.”

A szakember ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ez még nem hivatalos, de reményei szerint a hét végére vagy legkésőbb június elejére azzá válhat.

A tavalyi vb-n a lehetséges 18-ból 14 kvótát – a maximális hat női kajakost, valamint hét férfi kajakost (8 a maximum) és egy kenust (4) – szerzett meg a magyar válogatott, amely a lengyelországi regattán – legalábbis egyelőre úgy tűnik – nem tudta tovább növelni az indulási jogok számát.

– MTI –