KAJAK-KENU: Minden magyar egység döntős a pekingi kajak-kenu tesztversenyen

Mind a tizenkét számban lesz magyar hajó a 2008-as pekingi olimpia kajak-kenu tesztversenyén, mivel Benkő Zoltán és Vajda Attila is túljutott a pénteki középfutamokon.

A kajakozó Benkő Zoltán két távon is érdekelt volt, ötszáz méteren a második, ezren pedig a harmadik hellyel került a döntőbe. A kenus világ- és Európa-bajnok Vajda Attila ezer méteren csak a harmadik lett fehérorosz és amerikai ellenfele mögött, de a harmadik hely is döntőt ért.

Kovács Katalin (K-1 500 m), a Paksy Tímea, Benedek Dalma duó (K-2 500 m), a Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kettős (K-2 500 és 1000 m), valamint Vajda 500 méteren már a csütörtöki előfutamból kvalifikálta magát a fináléba.

A kajak négyeseknél, a Gyökös Lajos, Kökény Roland, Benkő Zoltán, Horváth Gábor összeállítású férfi-, és a Paksy Tímea, Kovács Katalin, Fazekas Krisztina, Benedek Dalma alkotta női kvartett, valamint C-2 500 és 1000 m-en Kozmann György, és Kolonics György is döntős. Ez utóbbi négy számban a nevezések alacsony száma miatt csak finálét rendeznek, előfutamokat nem.Sporthírek