KAJAK-KENU – Janics a "világ végén" is Janics

Átesett a tűzkeresztségen Argentínában Janics Natasa, az RTL Klub “kiszavazós” kalandtúrájának résztvevője, akit eddig a legjobban a repülőutak viseltek meg. A háromszoros olimpiai bajnok azért vállalkozott a tévés sorozatra, mert a pekingi olimpia után kikapcsolódásra volt szüksége, a szokatlan helyzetekben ráadásul önvizsgálatot is tud tartani, és nem utolsósorban a szereplésért kapott honorárium is jól jön a megnyitás előtt álló étterméhez. Natasa közismerten “repülő-ellenes”, ha tehetné, mindenhova autóval vagy vonattal utazna – jellemezte a háromszoros olimpiai bajnokot Csonka Gábor, a menedzsere. A pekingi és most az argentin út sem volt egyszerű, de az igazi kihívás a nyitott ajtajú helikopter volt – tette hozzá. A menedzser közölte, indulás előtt minden eshetőséget számba vettek, és úgy döntöttek, hogy bár meglepetések érhetik, a vállalkozás semmivel sem veszélyesebb egy magashegyi rafting túránál, vagy egy sziklák között vezető hosszú kirándulásánál. Angliában már a 17. fordulójánál tart ez a tévésorozat, és eddig a résztvevők még könnyebb sérülést sem szenvedtek – tette hozzá.

Natasa kalandvágyó, szereti az izgalmakat – folytatta Csonka Gábor. Egy ilyen próbatétel jó alkalmat kínál az önvizsgálatra. Mint a többi résztvevőnek, neki is szembesülnie kell azzal, hogy 24 órán keresztül kamera figyeli, méghozzá olyan szituációban és társaságban, amely teljesen új a számára. A legfőbb hozadéka ennek a kalandnak azonban mégis a kikapcsolódás lehet, amelyre most Peking után sokkal nagyobb szüksége volt, mint négy éve, az Athént követően. Akkor is kimerült a sok edzés, a felkészülés és a válogatók hónapokig tartó terhétől és feszültségétől, de ezek nem összevethetők a Peking előtt átélt problémákkal és összetűzésekkel – mondta a menedzser.

A kalandtúra résztvevői – természetesen – honoráriumot is kapnak, hiszen egy igen nézett műsor főszereplői. Ennek összege titkos, annyit azonban tudni, lehet, hogy Janics Natasának a nem túl magas havi fizetése mellett jól jön ez a kiegészítés. Főleg most, amikor hamarosan saját étterem nyitására készül Szegeden – zárta beszámolóját Csonka Gábor.