KAJAK-KENU – Fáklyás evezéssel emlékeznek az egy éve elhunyt Kolonics Györgyre

Fáklyás evezéssel emlékeznek szerda este az egy éve – ezen a napon – tragikus hirtelenséggel elhunyt kétszeres olimpiai- és 15-szörös világbajnok kenusra, Kolonics Györgyre – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Kolonics György Alapítvány munkatársa.

Ipacs Endre elmondása szerint az emlékezők óriáskivetítőn nézhetik majd meg Kolonics György versenyeit, időrendi sorrendben. Az előzetes tervek szerint nyolc órakor kezdődik a fáklyás evezés, a résztvevők egy négy kilométeres tiszteletkört tesznek a csepeli Kis-Dunán. Mielőtt vízre szállnának a résztvevők, Géczi Erika elénekli a “Kolóról” írt balladáját.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy idén mennyien lesznek a megemlékezésen, de Ipacs Endre elmondása szerint tavaly hatszázan voltak.

A megemlékezés után egy közös beszélgetést terveznek a szervezők, ahol mindenki elmondhatja a Kolonics Györggyel kapcsolatos történetét. “Ezek a történetek enyhíthetik a fájdalmat, és mosolyt csalhatnak az arcokra” – vélekedett a szakember. Ez egyébként nem a program része, csak az evezés után derül ki, hogy a jelenlévők kívánnak-e élni ezzel a lehetőséggel.

Ipacs Endre elmondása szerint Kolonics György több egykori barátja, versenytársa jelezte részvételét, de sokan sajnos nem tudnak eljönni, mert a Világjátékokon vannak.

Kolonics György az ötödik olimpiájára készült, amikor tavaly július 15-én edzés közben rosszul lett, és meghalt. A klasszis 36 éves volt.Sporthírek