Kábítószert fogyasztottak – 43 embert állítottak elõ egyy debreceni szórakozóhelyrõl

Összesen 43 ember állítottak elõ a rendõrök arról a debreceni szórakozóhelyrõl, ahol szombaton többen rosszul lettek. A buli reggel 9 órakor még javában tartott, többeknél fehér port és tablettákat találtak. A rendõrök jelenleg is a helyszínen vannak, és tart a gyanúsítottak kihallgatása is – tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság.

A rendõrségre egy kábítószeres parti miatt érkezett bejelentés. A fiatalok a Diószegi út egyik telephelyén üzemelõ zárkörû szórakozóhelyen gyûltek össze, ahová csak elõzetes telefonos bejelentkezéssel tudtak bejutni. A bulit éjszaka kezdõdött, délelõtt 9-kor még javában tartott.

A szórakozóhelyre érkezõ járõrök és nyomozók olyan fiatalokat találtak az épületben, akikrõl feltételezték, hogy kábítószert fogyasztottak. A rendõrség tájékoztatása szerint a helyszínrõl összesen 43 embert állítottak elõ, két szórakozót pedig kórházba kellett szállíttatniuk.

A debreceni mentõszolgálat mentésvezetõje a Független Hírügynökséget korábban arról tájékoztatta, hogy végül hatan kerültek kórházba rosszullét miatt.

A helyszínen és az elõállítottak csomagjaiban kis tasakokban fehér port, illetve tablettákat találtak a rendõrök, és az eddig elvégzett kábítószer-gyorstesztek is pozitívak lettek. A helyszíni intézkedések jelenleg is tartanak, mivel a kábítószerkeresõ kutyák a szórakozóhely elõtt parkoló kocsik többségénél jeleztek speed-et és amphetamin-származékokat. A rendõrség forrónyomos csoportja és ügyeletes vizsgálói folyamatosan hallgatják ki a gyanúsítottakat, emellett velük dolgoznak a Vám- és Pénzügyõrség (VPOP) emberei is.

A rendõrség az üggyel kapcsolatban hétfõre ígér részletes tájékoztatást.Sporthírek