Kábítószer-terjesztőket ítéltek el Nyíregyházán

Kábítószerrel való visszaélés miatt – nem jogerősen – összesen 18 év fegyház- illetve fogházbüntetésre ítélt négy férfit a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság. Az első- és másodrendű vádlott még 2008-ban vásárolt a fővárosban az ügy másik két vádlottjától összesen 180 ezer forint értékben kábítószert (extasy tablettákat és speed gyantát). Egy részét maguknak vették, a többit eladásra szánták. Már hazafelé tartottak, amikor egy közúti ellenőrzés során lebuktak, a rendőrök megtalálták a kocsiban a kábítószert. Nem sokkal később az is kiderült, honnan volt az áru.

A bíróság az első- és másodrendű, egyaránt büntetett előéletű vádlottat 6-6 év fegyházbüntetésre ítélte és 6-6 évre eltiltotta a közügyektől, a harmadrendű vádlottat 2 év börtönre és 30 ezer forint vagyonelkobzásra, míg a negyedrendűt 4 év börtönre és 150 ezer forint vagyonelkobzásra ítélte. Előbbit 2, utóbbit 4 évre tiltotta el a közügyektől.

Az ítéletet az ügyész és a harmadrendű vádlott tudomásul vette, védője három nap gondolkodási időt kért. Az első- és másodrendű vádlott és védőik enyhítésért, míg a negyedrendű felmentésért fellebbezett, így egyikük ítélete sem jogerős.Sporthírek