Kábítószer terjesztõkön ütöttek rajta

Feltételezett kábítószer terjesztõkön ütöttek rajta a rendõrök Kisvárdán csütörtök este – tájékoztatta a Független Hírügynökséget pénteken Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje. A gyanúsítottak között van egy 66 éves asszony, 39 éves lánya és egy 27 éves férfi, valamennyien helybéliek.

A nyomozás eddigi adatai szerint a kábítószert a két kisvárdai nõ – anya és lánya szerezte be, a fiatalember pedig értékesítette. Õt a rendõrök egy kisvárdai parkolóban épp üzletelés közben fogták el, kuncsatjai ellen pedig eljárást indítottak. A gyanúsítottak köre várhatóan tovább bõvül.
A nõknél tartott házkutatás során kábítószergyanús anyagokat, a gyorsteszt szerint 277 gramm amfetamin-származékot és 14,4 gramm marihuánát találtak, a fiatalabb nõ kocsijában pedig további 85,7 gramm amfetamin-származékot. A férfinél10 gramm kábítószert leltek. Fülöp Gergely közölte: a jelenlegi adatok alapján a nõk nem kábítószer-fogyasztók, a férfi szervezetébõl viszont kimutatták a drogot.
Azt, hogy a két nõ honnan szerezte be a kábítószert, még nem tudják. A Kisvárdai Rendõrkapitányság mindhárom feltételezett terjesztõt õrizetbe vette és kezdeményezi elõzetes letartóztatásukat, a fogyasztók szabadlábon védekezhetnek – közölte a szóvivõ.Sporthírek