Kábítószer-kereskedőt fogtak el a rendőrök Miskolcon

Miskolc, 2015. június 25., csütörtök (MTI) – Kábítószer-kereskedőt fogtak el a rendőrök Miskolcon, a férfi a gyanú szerint új pszichoaktív anyagot árusított a környékbelieknek, köztük fiatalkorúaknak – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Gaskó Bertalan azt mondta, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást a miskolci rendőrkapitányság V. Béla 36 éves helyi lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított Miskolcon, az Ötödik utcai lakásában úgynevezett herbál nevű, kábító hatású anyagot árult.

A szóvivő arról is beszámolt, hogy a rajtaütést megelőzően, nem egész egy óra leforgása alatt a nyomozók öt olyan, a gyanúsított lakásáról távozó embert – köztük 18. életévét be nem töltött fiatalkorúakat – vontak intézkedés alá, akiktől a ruházatátvizsgálás során azonos kinézetű fehér papírpakettekben zöld növényi törmelékek kerültek elő.

A gyanúsítottnál megtartott házkutatás során a rendőrök készpénzt, valamint nagyobb kiszerelésben és eladásra “kiporciózva” pszichoaktívgyanús anyagokat foglaltak le.

A miskolci rendőrkapitányság nyomozói a gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek az előzetes letartóztatására – jegyezte meg Gaskó Bertalan.

A hatóság Miskolcon, az Ötödik utcában a legutóbb májusban fogott el kábítószer-kereskedőket, azok szintén úgynevezett biofüvet árultak.

– MTI –