Kábítószer a pótkerékben Miskolcon

Kábítószer a pótkerékben Miskolcon
© Illusztráció - szubjektiv.wordpress.hu
Miskolc – Amfetamint és marihuánát rejtett a megállított autó tartalék abroncsa.

A Miskolci Járásbíróság december 27-ig előzetes letartóztatásba helyezte azt férfit, aki a gyanúsítás szerint egy társával november 25-én az M30-as autópálya miskolci kivezetőjénél lévő felüljárón kábítószernek minősülő amfetamint, valamint marihuánát tartott magánál.

Az autópálya kihajtójánál rendőri ellenőrzés kezdődött a gyanúsított tulajdonában lévő és általa vezetett autóban. Az átvizsgálás során a kocsi csomagterében, a pótkerékhez rejtve találtak mintegy 100 grammnyi fehér színű, kábítószergyanús anyagot, illetve csaknem 200 gramm zöld színű, jellegzetes illatú növényi anyagot (marihuána). A gyanú szerint a férfi ezt megelőzően is több személynek adhatott át kábítószernek minősülő anyagot, így amfetamint és marihuánát anyagi haszonszerzés céljából.

A bíróság megállapította, hogy amennyiben a gyanúsított bűnössége megállapítható a terhére rótt bűncselekmény elkövetésében, úgy vele szemben – figyelemmel a halmazatra – akár 2 évtől 12 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

Nem ez volt az első esete

A kiszabható szabadságvesztés időtartama felveti a szökés, elrejtőzés veszélyét. A gyanúsított egy vele szemben lévő eljárás hatálya alatt követte el a bűncselekményeket, ez pedig mindenképpen felveti a bűnismétlés reális veszélyét is.

– ÉM-SZB –