Kábelt loptak le Borsodban, 42 településen szűnt meg a telefon, az internet és a tévé szolgáltatás

Akt.:
Kábelt loptak le Borsodban, 42 településen szűnt meg a telefon, az internet és a tévé szolgáltatás
Miskolc – A miskolci rendőrök négy férfit hallgattak ki gyanúsítottként, akik eltulajdonítottak 80 méter „optikai kábelt” ezzel 42 településen, közel 5000 háztartásban megszüntetve a telefon, az internet és a televízió szolgáltatást.

A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közérdekű üzem működésének megzavarása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást négy hernádkaki lakossal szemben.

A gyanúsítottak március 30-án délelőtt fél 11 körül a Hernád folyó felett átívelő mintegy 80 méter „optikai kábelt” a folyó mindkét partján álló oszlopról levágták és eltulajdonították. A bűncselekmény következtében a kábel pótlásáig 42 településen, közel 5000 háztartásban és a környező hivatalokban is szünetelt a telefon, az internet és a televízió szolgáltatás.

Fotók: Police.hu Fotók: Police.hu ©

A rendőrök azonosították, majd április 11-én elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki a 22 éves B. Józsefet, a 20 éves K. Istvánt és 15 éves társukat.

A bűncselekmény negyedik gyanúsítottját, a 18 éves B. Sándort április 28-án fogták el és hallgatták ki gyanúsítottként a rendőrök.

A gyanúsítottak részletes beismerő vallomást tettek a nyomozóknak.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .