Sport

2017.03.29. 18:36

Kiesőjelölt lett a Putnok FC

Putnok - Hónapok óta nem nyert az észak-borsodi város NB III-as labdarúgócsapata.

Putnok - Hónapok óta nem nyert az észak-borsodi város NB III-as labdarúgócsapata.

A Putnok FC szempontjából egyre siralmasabb képet fest a labdarúgó NB III Keleti csoportjának táblázata. Hétvégi vereségével az együttes a 13. helyre csúszott vissza a táblázaton és annak ellenére, hogy pillanatnyilag még vonal feletti, a gárdáról már kiesőjelöltként beszélt Gelei Károly, a Jászberény FC edzője.

Mélyrepülés

– Nincs mit szépíteni a szereplésünkön, mélyrepülésben vagyunk – jegyezte meg szomorúan Koszta Péter, a putnokiak vezetőedzője. – Amikor tavaly ősszel, november 5-én, a 14. fordulóban 2-1-re megvertük a Kazincbarcikai SC-t, a bajnoki cím várományosát, örültünk, boldogok voltunk és álmunkban nem gondoltuk, hogy innentől jön a „fekete leves”. Azóta tíz forduló telt el, hatszor kaptunk ki és csak négyszer döntetlenez­tünk, már azt sem tudjuk, hogy milyen „íze” van a győzelemnek. A megszerezhető 30 pontból 4 lett a miénk, ez tizenvalahány százalékos teljesítmény, már ami az egységeket illeti. Egy ilyen széria magától értetődően mindenkit elbizonytalanít, kiüt a ringből, a történteket pedig nehéz feldolgozni, a kiutat megtalálni, a lelki egyensúlyt megteremteni.

Arra a kérdésre, hogy csapatának miért nem megy a játék, Koszta Péter ezt a leltárszerű választ adta:

– Nálunk minden évben sok változás történik a keretben, rendre nagy a jövés-menés. Sajnos többnyire a meghatározó játékosok mennek el, így volt most is. Vezéregyéniség nélkül maradtunk és fazonszabász nélkül nem tudunk pluszt nyújtani a pályán. Kellő rutinunk sincs ahhoz, hogy kezeljük a helyzetünket, mert mindig a tabella első felében tanyáztunk, a gondokat hírből sem ismertük. A mondás szerint a szegény embert az ág is húzza: öt meccsen hat kiállítást szedtünk össze, ilyenre edzői pályafutásom alatt soha nem volt példa. A folyamatos eltiltások miatt kulcsemberek estek ki a kezdőcsapatunkból, a hiányzókat pedig nem tudtuk pótolni. Aztán jöttek a sérülések, a betegségek, az öt sárga lapos kihagyások és a játékvezetői tévedések. Utóbbiak mindig voltak és lesznek, kiegyenlítik egymást, de nem a mi helyzetünkben. Szólnom kell még a szakmai problémákról is: csatáraink ritkán rúgnak gólt, védelmünk lyukas, mindezt tetézik a koncentrációs hibák, és az, hogy minden fordulópontból rosszul jövünk ki. De ettől függetlenül akár még jóra is fordulhat a helyzetünk, hiszen ebben a csoportban bárki bárkit megverhet.

Akár a lemondás is

Milyen terápiával juthat ki a zsákutcából a Putnok FC? – erre a kérdésre keresi a választ a vezetőedző.

– Ezen a héten mindenképpen sokat fogok beszélgetni a fiúkkal, akiknek javaslok majd néhány dolgot – folytatta Koszta Péter, aki saját felelősségéről így beszélt: – Már megfordult a fejemben, hogy átadom a helyem, de a vezetők ezt nem akarták, holott minden kétséget kizáróan új impulzusokat kell kapniuk a keret tagjainak. Már felütötte a fejét nálunk az aggodalom, a kieséstől való félelem, de pánikhelyzet még nincs. Többféle forgatókönyv lehet, benne a legjobb és a legrosszabb is. A soron következő fordulóban Tiszaújvárosba látogatunk, majd az Újpest tartalékjait fogadjuk, ezek vízválasztó fellépések lesznek. Hazai pályánk sajnos nincs, a felújítás miatt végig Mucsonyban leszünk, ez sem szerencsés, de azért nem tragikus, hiszen sokszor szerepeltünk már ideiglenes otthonunkban.

A Keleti csoportnak öt gárda int majd búcsút (ez a 14–18. helyezettekre vonatkozik), plusz a három csoport legrosszabb, 13. fokozaton végző csapata is visszacsúszik a megyei bajnokságba. Bár a Putnok jelenleg a 13. helyen áll, de egyelőre nem számít kiesőnek, mert a Közép és a Nyugati csoport 13-jának is kevesebb pontja van.


Lejtmenetben: tíz forduló óta nyeretlenek

A Putnok FC november 5-én, a 14. fordulóban nyert utoljára, akkor a Kazincbarcikai SC ellen győzött 2-1-re. Az azóta eltelt tíz fordulóban a gárda egyszer sem diadalmaskodott, a megszerezhető 30 pontból mindössze 4-et kaparintott meg. A lejtmeneti listájuk:

15. forduló (2016. november 12.): FC Hatvan – Putnok FC 1-0

16. forduló (2016. november 19.): Putnok FC – Nyírbátori FC 0-0

17. forduló (2016. november 26.): Rákospalotai EAC – Putnok FC 4-1

18. forduló (2016. december 3.): Tállya KSE – Putnok FC 2-2

19. forduló (2017. február 19.): Putnok FC – MTK Budapest tartalék 2-2

20. forduló (2015. február 25.): Hajdúböszörményi TE – Putnok FC 4-0

21. forduló (2017. március 5.): Putnok FC – Debreceni VSC tartalék 0-3

22. forduló (2017. március 12.): Erzsébeti SMTK – Putnok FC 3-0

23. forduló (2017. március 19.): Diósgyőri VTK tartalék – Putnok FC 1-1

24. forduló (2017. március 26.): Putnok FC – Jászberényi FC 1-2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!