Kábellopás miatt késnek a vonatok a Keleti pályaudvarnál

Több vonalon is késések vannak a Keleti-pályaudvarra érkező és az onnan induló vonatok között, mert ellopták a kábeleket az egyik vasúti biztosítóberendezésnél. Az érintett vonalakon 20-60 perces késésekre kell számítani, de van olyan járat, amelyik egyáltalán nem közlekedik, ilyenek a gödöllői elővárosi vonatok. A javítás estig is letarthat.

A Mávinform tájékoztatása szerint a Keleti-pályaudvar és Kőbánya felső, valamint a Keleti és Ferencváros, illetve kőbánya felső állomások között jelzett hibát a biztosítóberendezés. A szerkezet délután egy óra után nem sokkal hibásodott meg. A szakemberek megállapították, hogy kábellopás okozza a problémát. A javítás pénteken az esti órákig is eltarthat.

A lopás miatt a Budapest – Újszász – Szolnok vonalon a mendei és a sülysápi elővárosi vonatok csak Rákos állomásig közlekednek. A zónázó vonatok megállnak az elővárosi állomásokon és megállóhelyeken is. Néhány elővárosi vonat kimaradásával is számolni kell azonban.

A Budapest – Hatvan – Miskolc vonalon Budapestről hatvanba és vissza a személyvonatok a teljes útvonalon járnak, a Keletiből indulnak és oda érkeznek. A gödöllői elővárosi vonatok azonban nem közlekednek. A késések érintik a Budapest – Hegyeshalom vonalakon közlekedő vonatokat és a pécsi InterCity-ket is.