Kábellopás – még késnek a vonatok, néhány helyen már befejezték a javítást

Még az esti órákban is több vonat késik a Keleti pályaudvarról induló, és oda érkező járatok közül. A késések oka, hogy délután meghibásodott egy vasúti biztosítóberendezés, amiről azután kiderült, hogy ellopták a környékén a kábeleket. Este még mindig tart a helyreállítás, a szakemberek egyes helyeken azonban már végeztek a munkával, így a késések folyamatosan csökkennek.

A Mávinform tájékoztatása szerint a szakemberek nagy erőkkel dolgoznak a délután megrongált biztosítóberendezés helyreállításán. Kőbánya-felső és a Keleti-pályaudvar között sikerült kijavítani a hibákat, így a Budapest – Hatvan és a Budapest – Újszász – Szolnok vasútvonalon közlekedő vonatoknál a késések fokozatosan csökkennek.

Este hét óra után nem sokkal sikerült helyreállítani a Keleti-pályaudvar és Ferencváros között is a biztosítóberendezést. Ennek köszönhetően azoknál a vonatoknál is csökkennek a késések melyek a székesfehérvári, a pécsi, valamint a hegyeshalmi vonalon Keleti pályaudvarig közlekednek vagy onnan indulnak.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, délután kábellopás miatt három állomás – a Keleti-pályaudvar, Ferencváros és Kőbánya felső – között elromlott a vasúti biztosítóberendezés. Ez több vonalon okozott jelentős késéseket, több járat teljesen ki is maradt a menetrendből. A késések abból adódtak, hogy a biztonsági berendezés hiányossága miatt a vonatok csak akkor indulhattak el, ha az előtte haladó már megérkezett a szomszédos állomásra.