Helyi közélet

2016.09.12. 19:09

Bodrogi vízitúrán a kormánybiztos

Sárospatak, Tokaj - Sárospataknál szállt partra a kikapcsolódás és kerékpározás kormányzati felelőse.

Sárospatak, Tokaj - Sárospataknál szállt partra a kikapcsolódás és kerékpározás kormányzati felelőse.

Kicsit magánemberként, kicsit politikusként érkezett Sárospatakra Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével megbízott kormánybiztos, aki stílszerűen hajóból szállt partra Kispatakon, a Lábasháznál.

Személyes tapasztalat

– A kajak-kenu szövetség által szervezett Bodrog-túrán veszünk részt családostól egy nagyobb baráti társasággal – mondta lapunknak Révész Máriusz. – Hiszem és vallom, magunkat és a gyerekeinket is ki kell időnként venni a virtuális világból és meg kell mutatnunk a valódi világot annak minden szépségével együtt.

A Bodrog is ideális terep ehhez, mert bár szombaton Felsőbereckiből indulva Sárospatakig csak egy részét láttuk, de ez a látvány is lenyűgöző volt. Miután sok gyerekkel vagyunk, igyekszünk egy kicsit lassítani a tempón, több időt fordítani a szemlélődésre. Számomra szakmailag is rengeteg tanulsággal jár egy ilyen túra, hiszen kormánybiztosként a vízitúra-útvonalak is hozzám tartoznak, így személyesen tudok meggyőződni arról, hol tartanak az ezirányú fejlesztések és milyen területeken van még szükség további források bevonására annak érdekében, hogy a vízitúrázók minél komfortosabban érezzék magukat a pihenőhelyeken.

Révész Máriusz vasárnap Tokajban tartott sajtóbeszélgetést, amelynek keretében részletesen kitért arra, milyen turisztikai fejlesztési lehetőségek állnak a régió előtt.

ÉM-BG

A tervek

Harminc megállóhelyet korszerűsítenek a Felső- és az Alsó-Tisza vízitúra-útvonalán a közeljövőben – jelentette be szombaton Révész Máriusz kormánybiztos.

A fejlesztésekből a Tisza úgynevezett ráhordó hálózatait jelentő kisebb folyók, a Bodrog, a Bódva és az Öreg-Túr megállóhelyei sem maradnak ki.

Az összehangolt fejlesztések eredményeként először Észak-Kelet Magyarországon jöhet létre egységes vízitúra-hálózat a következő években.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában