Külföldi futballszurkolókat állítottak elő Borsodban

Encs – Egy kelet szlovákiai meccsre utazó futballhuligánok ma reggel előbb az M30-as autópálya Hejőkeresztúri pihenőjében, majd a Forrói benzinkútnál randalíroztak. A rendőrség az Encsi Rendőrkapitányságra 111 főt állított elő, a személyek soron kívüli elszámoltatása folyamatban van.

A rendelkezésre álló adatok szerint Pozsonyból Michalovcéra egy mai mérkőzésre tartó külföldi futballszurkolók reggel 7 óra körüli időben az M30-as autópálya Hejőkeresztúri pihenőjében festékkel lefújtak és megrongáltak egy ott parkoló kamiont, illetve horogkeresztet rajzoltak a pihenő épületének falára.

Az esetet követően a szurkolók egy újabb csoportja a Forrói benzinkútnál kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, melynek során az ott tartózkodó menetrendszerinti buszjáratot verni, rugdosni kezdte.

A rendőrség az önmagukból kivetkőzött, ittasan, csoportosan randalírozó futballhuligánok megfékezésére nagy erőket vont össze és küldött a helyszínre.

A gyors rendőri reagálásnak köszönhetően a járőrök az Encsi Rendőrkapitányságra 98 szlovák, 12 cseh és 1 fő ukrán állampolgárságú személyt állított elő. Az előállított személyek elszámoltatása folyamatban van, a rendőrség az eljárást ügyükben nagy erőkkel, soron kívül folytatja.

– B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda –