Közterület-felügyelőt gázolt a mozgáskorlátozott kártyával jogtalanul parkoló autós

Közterület-felügyelőt gázolt a mozgáskorlátozott kártyával jogtalanul parkoló autós
Mozgáskorlátozott kártyával jogtalanul parkoló autós gázolt el egy közterület-felügyelőt vasárnap, a városligetben. A sofőr – akinek a kocsijában a gyereke is bent ült – elhajtott a helyszínről, de később elfogták a rendőrök.

A közterület-felügyelők ellenőrzik a mozgáskorlátozott kártyák parkolásnál történő jogos használatát is. Ez történt vasárnap a Városligetben is, ahová egyébként is csak engedéllyel lehet behajtani. A mozgáskorlátozott igazolvány használatának jogszerűségét akarták ellenőrizni a felügyelők az egyik városligetben parkoló autósnál is. Az igazolványban azonban olyan ember neve szerepelt, aki nem volt az autóban, a közterület-felügyelő tájékoztatta a sofőrt, hogy jogtalanul használja az engedélyt, ezért azt el is vette tőle. Kérte a vezetőt, hogy igazolja magát, de ő ezt megtagadta. Visszaült autójába, és a figyelmeztetés ellenére gázt adott, majd elütötte a jármű előtt álló felügyelőt – tájékoztatott hétfőn a Fővárosi Közterület-felügyelet.

A közterület-felügyelő a motorháztetőre esett, majd néhány méter után a földre zuhant a haladó autóról. Mentő vitte kórházba, könnyebb sérülésekkel. Az autós – akinek a kocsijában egy gyerek is ült – elhajtott a helyszínről. A közterület-felügyelők rendőrt hívtak, akik később el is fogták a sofőrt.

Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy a sofőr ellen közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt indítottak eljárást.
– Független Hírügynökség –