Közcélú munkásokat foglalkoztathatnak az árvízi helyreállításban részt vevő cégek

Közmunkásokat is alkalmazhatnak az árvízi helyreállításban részt vevő vállalkozások – közölte hétfőn a Borsod megyei Hernádszentandráson Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár.

Várhatóan még a héten életbe lép az a kormányrendelet, ami ezt lehetővé teszi, a program jövő március végéig tart. A költségeket az “Út a munkához” programra szánt keretből finanszírozzák. A vállalkozások az önkormányzatokhoz megegyező feltételekkel, vagyis 95 százalékos bér- és járulék támogatással foglalkoztathatják a közcélú munkásokat – fűzte hozzá a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

A foglalkoztatottak az árvízihelyreállítás minden feladatának elvégzésében hadra foghatók majd, így önkormányzati- és magántulajdonú épületek, utak, hidak és töltések, védvonalak újjáépítésében, helyreállításában. Czomba Sándor elmondta: a vállalkozások a helyi önkormányzattal, vagy magukkal a dolgozókkal is szerződhetnek, a támogatásként biztosított pénz felhasználását szigorúan ellenőrzik.

– Független Hírügynökség –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s