Közös adomány a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak

Közös adomány a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak
Kazincbarcika – Teltház és közös áldozatvállalás jellemezte a kazincbarcikai REKULT rendezvényt, mely a „Művelődési házak az újjáépítésért” címet viselte.

A szombat délutáni játszóházas foglalkozáson és gálaesten több százan vettek részt, ily módon is kinyilvánítva együttérzésüket és segítő szándékukat.
Lukácsné Varga Csilla, az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ általános igazgatóhelyettese sikeresnek értékelte a kezdeményezést.
– A vörösiszap-katasztrófa minden jóérzésű embert megdöbbentett és bár sokan, nehéz körülmények között élnek, a segítőszándék sokakban megvolt. A gálaestre éppen ezért olyan jegyárakat határoztunk meg, hogy mindenki a saját lehetőségeihez mérten tudja támogatni a károsultakat, ezért 200, 500 és 1 000 Ft-os belépőket, illetve 2 500 és 5 000 Ft értékű támogatójegyeket árusítottunk. A színvonalas gálaestre 1200 db jegyet vásárolt meg a közönség, a teljes bevétel 327.900 Ft. volt – mondta Lukácsné Varga Csilla.
A kazincbarcikai amatőr művészek, művészeti csoportok, iskolások és kisovisok fellépése nagy sikert aratott, a szervezők a gála bevételét a Magyar Kármentő Alapon keresztül juttatják el a rászorulóknak.
– G. J. –