Következő országos gyűlésén elnököt választ az MDF

Június 20-án választhat új elnököt az MDF. A párt egy új vezetés megválasztásával lezárja a 2010-es országgyűlési választás eredményének értékelését és megkezdik az MDF újra- és újjászervezését – tájékoztatták szombati közleményükben a Független Hírügynökséget.

A párt küldöttei a szombati XXIII. Országos Gyűlésen amellett döntöttek, hogy folytatják a politizálást. Az MDF a XXI. század második évtizede politikai programjának kidolgozásához a nemzeti örökség, a nemzeti szabadelvű hagyomány, a kereszténydemokrácia és konzervativizmus szellemi bázisán kezd hozzá – fogalmaz a közlemény.

Az MDF célja, hogy az önkormányzati választásokra reális, pragmatikus helyi programokkal készüljön. A párt országos szinten szakmailag megalapozott javaslatokkal – ha szükséges, kritikákkal – szeretné támogatni Magyarország felemelkedését.

A Magyar Demokrata Fórum a polgárosodás, a szabad piacgazdaság pártjaként vállalja és minden szempontból képviseli az antalli örökséget. Az elmúlt évek politikai hibáiért, amelyek a vereséghez vezettek a 2010-es országgyűlési választáson, megköveti választóit és tagjait – közölték.