Kövér László: A mai nap a szembenézés napja

A szembenézés napjának nevezte a mait Kövér László fideszes politikus, a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából megtartott rendezvényen Budapesten.

Szerinte azok, akik kisstílû politikai alkukkal hatalmon tartották a reménytelenség kormányát, szavazataikkal meggátolták a parlament feloszlatását és egy új választás kiírását, együtt és külön-külön is, név szerint felelõsek az ország leszakadásáért. Kövér László szerint tetteikrõl számot kell majd adniuk.

Kövér László szerint válság idején a baloldal legszebb hagyományai szerint jönnek a válságkezelõ ötletek, vagyis a reformok. Ezek azonban brutális megszorításokat jelentenek. A politikus szerint a szocialisták egy szempontból magukra is érvényesítik a takarékoskodást: “meglehetõsen gazdaságosan bánnak a gondolatokkal, ezért egy életre beérik azokkal az eszmékkel, amelyekkel ifjú korukban ismerkedtek meg”.

Kövér László azt mondta, hogy ma, amikor nõ a munkanélküliek száma, az eladósodottság mértéke és a reménytelenség, a kormány a felelõsséget és a terheket kollektivizálja. A közös nehézség azt jelenti: “én elrontottam, a helyrehozatalt pedig a te pénzedbõl fedezzük”.

A fideszes politikus beszélt arról is, hogy bár a kommunizmustól az ország megszabadult, mégis mindenki – különbözõ mértékben – a diktatúra és annak hagyatékának áldozata. Megfogalmazása szerint van aki múltjával, más a jövõjével kénytelen fizetni. Szerinte ugyanis a kommunizmus mûködtetõi intézményesítették a korrupciót és a felelõsséget nem ismerõ politikát.

Címkék: