Kötél a Kanárikhoz repül

Köteles László
Köteles László

A 24 éves hálóőr valószínűleg ma áll utoljára a DVTK kapujában, a REAC elleni bajnokin, ugyanis másnap Angliába utazik – tájékoztatta lapunkat Dlusztus Imre, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető cég ügyvezetője.
– Egyenlőre annyit tudok, hogy repülőjegyet küldtek nekem, és hogy hétfőn orvosi vizsgálaton veszek részt, és csütörtökig biztosan kint leszek, mert szeretnének élőben is látni, a kiküldött DVD-m után, először úgy volt, hogy eljönnek és megnéznek a REAC ellen, de végül másképp alakult – mondta Köteles László, a DVTK kapusa, aki így folytatta: – Úgy vélem, hogy ez egy jó lehetőség, az angol második vonalban szereplő klubnál alkalmam lenne a szakmai előrelépésre, és minden erőmmel idegszálammal azon leszek, hogy bebizonyítsam a Norwich edzői csapatának, hogy rám van szükségük.

Kevesen tudják

Kevesen tudják, de nem ez volt az első komoly lehetősége a kapusnak arra, hogy elszerződjön a DVTK-tól, ugyanis néhány hete egy keleti csapat kínált szerződést az eddig a magyar válogatott kerettagságáig jutó Köteles Lászlónak.
– Valóban volt egy ilyen ajánlatom, de mivel abban maradtunk a klub ügyvezetőjével, Dlusztus Imrével, hogy csak olyan ajánlatot fogadunk el, ami egyértelműen a fejlődésemet szolgálja, rövid gondolkodás után úgy döntöttem, hogy inkább még várok – mondta Köteles László. – Tettem mindezt ezért, mert úgy ítéltem meg, hogy az ukrán bajnokságban szereplő, de a múltban topcsapatnak nem számító klub nem biztos, hogy jó választás lenne a személyes karrieremet illetően.

Vetélytársak(?)

Arra a kérdésre, hogy mit tud a leendő(?) csapatának keretéről, a ma még diósgyőri hálóőr a következőket mondta:
– Azt tudom, hogy két kapusuk van, a skót válogatottban két meccsen is védett, nálam is fiatalabb David Marshall, és egy fiatal, 17 éves hálóőr Beclan Rudd – válaszolta Köteles László. – De azt hiszem ettől többet nem is kell tudnom most, mert nekem jelenleg nem az a célom, hogy velük versenyre kelljek, hanem az, hogy jól teljesítsek. Vagyis saját magammal kell foglalkoznom, arra kell koncentrálnom, hogy minden jól sikerüljön.

“Csak a Diósgyőr!”

De ez még odébb van, mert a Kötélre még vár egy feladat.
– Természetesen védeni akarok a REAC ellen – jelentette ki a kapus. – Ami pedig az esélyeket illeti: szerintem nyáron alaposan megerősödött a Diósgyőr, egyre összeszokottabb együttes benyomását keltjük, és úgy vélem, hogy nem fogunk kikapni. Az igazi persze a győzelem lenne, ez is benne van a csapatban. És még valami: az egyik szemem sír, a másik nevet ebben a pillanatban, és mert lehet, hogy utoljára állok a Diósgyőr kapujában, éppen ezért azt hiszem itt az ideje, hogy elmondjam: köszönöm a diósgyőri szurkolók szeretetét, nem fogom elfelejteni. És még annyit: szombaton ,,Csak a Diósgyőr!” körül járnak majd a gondolataim, a norwich-i időszámítás vasárnap kezdődik.

Kapcsolódó:További hírek a boon-sportoldal kategóriából