Köszönjük, Vitya!

Köszönjük, Vitya!
A labdarúgó NB I 30. fordulójában szombaton a Győr Diósgyőrben lett bronzérmes, Vitelki Zoltán pedig elbúcsúzott.  Diósgyőri VTK - Győri ETO FC 2008.05.31.      

Egy éve az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában is egymás ellen játszott a Diósgyőr és a Győr, akkor a Rába parti-városban a zöld-fehéreknek a piros-fehérek feletti 4-0-s győzelme a bentmaradást jelentette az ETO számára. És, hogy mi mindent lehet elérni egy év alatt, azt szombaton bizonyították a győriek, akik számára már a bronzérem, és az ezzel együtt járó UEFA kupás indulás volt a tét. Persze ehhez, a diósgyőri győzelmük mellett kellett a rivális, az Újpest debreceni veresége is.

Fordulópont a frissítő szünet

A DVTK az első, Bede Ferenc játékvezető által a mérkőzés 28. percében elrendelt frissítő szünetig jobb volt ellenfelénél, és ha a 12. percben a fél lábbal már Újpesten járó Simon Attila berúgja a ziccerét, nehéz helyzetbe hozta volna a győrieket, és segített volna jövőbeni csapatán.

Úgy tűnt, hogy a frissítő szünet volt a meccs fordulópontja, mert az addig többször is a kispadról felugró Egervári Sándor szemtől szemben eligazíthatta csapatát, és játékosai a folytatásban erőszakosabban, bátrabban futballoztak. Így nem érdemtelenül szerezték meg az első félidő hajrájában a vezető találatukat.

A második játékrészből tíz perc telt el, amikor a szezon sokadik nagy védelmi hibája után ismét gólnak örülhetett a DVTK aktuális ellenfele, ezúttal a lestaktika mondott csődöt.

Negyedórával a befejezés előtt végleg eldőlt a meccs, amikor a harmadik B-betűs győri játékos is betalált (még jó, hogy Bank nem érezte úgy, hogy csatlakoznia kellene a Böőr, Brnovic, Bajzát vonulathoz).

Vastaps Vityának

Sajnos, a hazai szurkolóknak ezúttal is kevés okuk volt az örömre, tetszésüket legfeljebb Lipusz Norbert akaraterős játéka nyerhette el.

Ünneplésben csupán egy játékost részesítettek a drukkerek. Vastapsuk egy olyan játékosnak szólt, aki több, mint 20 éven át szolgálta a pályán a Diósgyőrt, a harmadik-, a második- és az élvonalban egyaránt. Vitelki Zoltán 37 évesen, a mérkőzés 82. percében hagyta maga mögött labdarúgó pályafutását, olyan, a mai világra nem jellemző értéket hátra hagyva példaként, mint a klubhűség.

KÖSZÖNJÜK, VITYA!
hirdetés


hirdet�s