Környezetvédelmi ellenőrzést tart a héten az NKH

Közúti környezetvédelmi ellenőrzést tart a héten, hétfőtől péntekig a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH).

A szervezet Hajdú-Bihar megyében Debrecenben, Győr-Moson-Sopron megyében Győrben, és Csongrád megyében Szegeden, valamint Budapesten végez méréseket. Az akció az Autómentes nap elnevezésű program része.

Az ellenőrzés célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, betartassa a járművezetőkkel az előírásokat, valamint kiszűrje a sok káros anyagot kibocsátó járműveket – közölte az NKH hétfőn. Az ellenőrök elsősorban a járművek kipufogógázának szennyezőanyag tartalmát mérik. Vizsgálják az adott jármű környezetvédelmi-műszaki állapotát, valamint az érvényes okmányok meglétét.

A környezetszennyezőnek minősített autók tulajdonosai további vizsgálatokra, míg a rendben lévő járművek tulajdonosai kisebb ajándékra számíthatnak. Bevetik az úgynevezett “táv emisszió mérőt” is, ami képes arra, hogy a haladó járművek károsanyag kibocsátását mérje. Az eszközt a tavalyi, hasonló akcióban is sikerrel használták.
– Független Hírügynökség –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s