Könyvhét: inkább csak nézelődnek

Miskolc – Kétféle vásárló létezik: az egyiknek fogalma sincs a könyvhétről, a másik listával érkezik. Javában tart Miskolcon az Erzsébet téren a 79. Ünnepi Könyvhét. Aki teheti, látogasson ki!  Lillafüreden is megemlékeztek az Ünnepi Könyvhétről Könyvhét 2008.06.05.

Csütörtök délelőtt nem volt tömeg az Erzsébet téren, a 79. Ünnepi Könyvhét helyszínén, de azért látszott, hogy történik valami. Csalódásunkra azonban az összegyűlt emberek figyelmét nem a kivonuló könyvesboltok és kiadók sátraiban kínált könyvek kötötték le elsősorban, hanem a színpad előtt táncoló lányok.
– Azért élénkebb az érdeklődés, mint tavaly ilyenkor – készít gyors mérleget a könyvhét második napján Papp Ágnes, a Líra és Lant Könyvesbolt vezetője. – Eddig olyan 20-25 könyvet adtunk el, de sokan keresnek olyasmit, ami nincs. Kétféle vásárló létezik – tudjuk meg. – Az egyik, akinek fogalma sincs arról, mi a könyvhét, és extrém kívánságokkal áll elő. A másik, aki pontosan tudja, milyen kiadványok jelentek meg az ünnepre, így listával érkezik a térre.
Az üzletvezető felvilágosít arról is, hogy közel 150 újdonsággal jelentkeztek a kiadók a könyvhétre, és aki folyamatosan vásárol könyveket, az nem drágállja őket.

Sikerkönyvek

A Géniusz Könyváruház is gazdag kínálattal és kedvezményekkel csalogatja a vásárlókat. Csorba István, az áruház munkatársa azt tapasztalja, hogy sokan nézelődnek ugyan, de kevesen vásárolnak. Sikerírónak számít az idén Závada Pál és Popper Péter, de sokan viszik Ken Follett történelmi regényét is, Az idők végezetéig címűt.