Könnyűszerkezetes házak: Támogatással is épülhetnek

Könnyűszerkezetes házak: Támogatással is épülhetnek
Felsőzsolca – Tizenhárom család képviseletében körülbelül 20 felsőzsolcai lakos ment kedden délután a felsőzsolcai városházára, hogy meggyőzzék az ülésező képviselőt-testületet arról, hogy összedőlt házaikat könnyűszerkezetes technológiával építhessék újjá.

A tiltakozásuk apropóját az adja, hogy a könnyűszerkezetes technológiához 20 000 forinttal kevesebb állami támogatás jár, a hagyományos téglás építkezéssel szemben.

Információink szerint sem a családok képviselőit, sem a könnyűszerkezetes lakások kivitelzőinek szakembereit nem engedték be a képviselő-testületi ülésre, amely megbeszélés kedden a kora esti órákban is zajlott.


 

Késő este döntött a felsőzsolcai képviselő-testület, mely szerint 130 ezer forint négyzetméter áron épülhetnek meg a könnyűszerkezetes lakások, az emellett döünmtő árvízkárosultak számára.

A téglaház és könnyúszerkezetes építésű ház küzötti négyzetméter különbözetet a kivitelező építési vállalkozó, Malejkó László vállalta magára.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s