Ők nem hagyják annyiban – akkor mi sem!

Miskolc – A kedvező visszajelzések okán folytatja 2005-ben indított ,,Éljen 140/90 alatt!” programját a Magyar Hypertónia Társaság. Pénteken Miskolcon az orvosok mellett dolgozó asszisztensek számára tartottak továbképzést.

A szakemberek úgy gondolják, a cél-vérnyomásértéket elért betegeknek további segítséget kell nyújtani ahhoz, hogy a vérnyomásukat képesek legyenek a megjelölt érték alatt tartani, mert csak ily módon csökkenthető a hipertónia okozta szív- és érrendszeri szövődmény és elhalálozás.

A társaság a cél érdekében új eszközöket vet be, mint például az orvosok mellett dolgozó asszisztensek képzése. A 8 állomásos előadássorozat keretében neves szakemberek hívják fel az asszisztensek figyelmét a gondozás jelentőségére. Azokra a legfontosabb tényezőkre, amelyekre a mindennapi munkájuk során feltétlenül oda kell figyelniük, ha nagasvérnyomás-betegségben szenvedő beteggel találkoznak. A 8 állomás egyikén, Miskolcon, pénteken a résztvevők megismerkedhettek a gondozást elősegítő eszközök használatával is.

Ingyenes tanácsadóvonal: 06-80/203-523