Helyi közélet

2014.03.06. 14:27

Nézőpont: Egész pályás izgalom

<em>Autóvásárlás. Tőlünk Nyugatabbra ha nem is mindennapos, de talán nem olyan nagy izgalom, mint nekünk magyaroknak. A fiatalabbak nem is emlékeznek már rá, hogy mekkora csoda volt, ha jelezték a hajdani MERKUR-ból: "lehet jönni az autóért!" Ünneplőbe vágta magát a család, és irány - mondjuk - Debrecen! Miközben apuka a Trabantot, Wartburgot, vagy még szerencsésebb esetben a Zsigulit vizslatta a telepen és intézte a papírokat, otthon a nagyszülők sütöttek-főztek</em>. <strong>Juhász-Léhi István jegyzete</strong>.

Autóvásárlás. Tőlünk Nyugatabbra ha nem is mindennapos, de talán nem olyan nagy izgalom, mint nekünk magyaroknak. A fiatalabbak nem is emlékeznek már rá, hogy mekkora csoda volt, ha jelezték a hajdani MERKUR-ból: "lehet jönni az autóért!" Ünneplőbe vágta magát a család, és irány - mondjuk - Debrecen! Miközben apuka a Trabantot, Wartburgot, vagy még szerencsésebb esetben a Zsigulit vizslatta a telepen és intézte a papírokat, otthon a nagyszülők sütöttek-főztek. Juhász-Léhi István jegyzete.

Nem számított, hogy egy picit nehezen jár az ajtó, netán nem világít a lámpa. Autó állt a családhoz! Ez volt a lényeg. Némileg ezek a beidegződések is dolgoznak bennünk, ha autóvásárlásról van szó. Új autót nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak jelen pillanatban, így marad a használt. Ám mivel az úgynevezett gazdasági világválságból még most sem igazán ocsúdott fel a piac, a használt felhozatal is finoman fogalmazva színes. Az, mivel nem veszünk újat, és marad a régi egyre több a bontószökevény négykerekű. Persze kifoghatunk flottás autót, ami ugyan csak 4-5 éves, de tuti, hogy van benne 300-400 ezer kilométer. Mindezek mellett ömlik az országba Nyugatról is a használt. Ki lehet fogni egy-egy használható használtat, azonban jó ha van még tőkénk az esetleges "csalódások" javítására.

Lehet, hogy már nincs sütés-főzés, és egész pályás izgalom, ám bizonyos, hogy sokunknak ünnep a használt új is a háznál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában