K-1 Magyar Nagydíj 2007

harcosok
harcosok
Parádés mezőny lép ringbe az ötödik, jubileumi K-1 Magyar Nagydíjon. A sportág rajongói nehézfiúk kemény pofonzuhatagát élvezhetik.

A napjaink vitathatatlanul legnépszerűbb küzdősportjának számító K-1 magyarországi versenysorozata, a K-1 Magyar Nagydíj ötödik, jubileumi évfordulójához érkezett.

Augusztus 19-én Debrecenben, a Főnix Csarnokban ismét megcsodálhatják a sportág rajongói a nehézfiúk látványos csatáit. Mivel az idén is parádés mezőny lép ringbe, ezért igyekeznie kell a jegyvásárlással annak, aki nem szeretne lemaradni a hatalmas pofonokkal tarkított, a lelátón pedig valódi bombázókkal fűszerezett gáláról.

Ne feledjék a rajongók, a külhoni nagymenők, a holland és francia bajnokok mellett a szintén kiváló hazai harcosok is igencsak eltökéltek, ráadásul két debreceni versenyző is a végső győzelemre pályázik: Zilai Sándornak és Török Dánielnek is határozott célja, hogy megnyerje a K-1 Magyar Nagydíjat!

Ráadásul a publikum szempontjából az sem mellékes szempont, hogy az előző évekhez hasonlóan, idén is lesz sztárvendége a népszerű sporteseménynek.

A szervezők minden követ megmozgatnak azért, hogy a K-1 legnagyobb médiaalakja, a „Bestia” becenévvel illetett amerikai Bob Sapp is eljöjjön Magyarországra, ám amennyiben őt végül mégsem sikerül idecsábítani, akkor sem maradnak szupersztár nélkül a hazai sportbarátok.

Mi is a K-1? A K-1 1993-ban indult világhódító útjára Japánból, melynek alapítója a japán Kazuyoshi Ishii, aki több küzdősport stílusirányzatának nagymestere. Célja egy olyan egységes szabályrendszer létrehozása volt, amelyben a különbözo küzdősportok legjobbjai a leglátványosabb küzdelemben mérhetik össze tudásukat. Már két évvel később, 1995-ben a debreceni Tumbász József, hazánk elso profi kick-boksz világbajnoka meghívást kapott Japánba a K-1 Japán Nagydíjra, ahol bejutott a legjobb 4 versenyző közé.

Egészen 2000-ig K-1 versenyek kizárólag Japánban kerültek megrendezésre, ahová csak a világ legjobb harcosai kaptak meghívást. Töretlen népszerűsége azonban megkövetelte, hogy a versenysorozat kilépjen a szigetország határain kívülre is. Ezért 2000-től Európán, Ázsián és Ausztrálián át már az Egyesült Államokat is meghódította. Népszerűsége vetekszik a profi ökölvívással.