Jutalom a mezőkeresztesi rendőröknek

Akt.:
Jutalom a rendőröknek
Jutalom a rendőröknek - © Fotó: police.hu
Borsod-Abaúj-Zemplén – Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány tárgyjutalmat adott át az életet mentő járőrpárosnak.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Mezőkeresztesi Rendőrőrs járőrei 2014. június 24-én intézkedtek Mezőkeresztesen, ahol egy 44 éves magából kivetkőzött, felbőszült férfi kapával bántalmazta az utcán 72 éves apját. A bejelentéstől számított 6 percen belül kiérkező járőrökre is rátámadt a férfi, akit az arányosság követelményének betartásával alkalmazott gázspray, figyelmeztető-, majd célzott lövésekkel sikerült csak megállítani.

A bántalmazott, később kórházba szállított szülőnek csak a járőrök helytállása eredményeként sikerült megmenekülnie.

Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány 2014. június 27-én az arányos, jogszerű és szakszerű rendőri intézkedés elismeréseként Dudás Zsolt r. törzszászlóst, valamint Bódizs Bertalan r. őrmestert tárgyjutalomban részesítette.

– ORFK Kommunikációs Szolgálat –


Előzmény

Lőfegyverhasználatra volt szükség
Rendőrök mentették meg egy mezőkeresztesi idős férfi életét, akit magából kivetkőzött fia egy kézikapával bántalmazott. A járőrök a 44 éves fiút gázspray, figyelmeztető-, majd célzott lövés leadásával tudták csak megfékezni. tovább »