Mezőcsáti szépkorúak

2019.08.29. 11:00

Jubileumot ültek a szépkorúak

Az idősek fürgén ropták a táncot, és énekelték a régi slágereket.

Énekszóval vágták fel az ünnepi tortát

Forrás: ÉM

Jubileumot ünnepeltek a közelmúltban Mezőcsáton, az Idősek Nappali Intézetének udvarán. A napot és a mulatságot Siposné Horváth Anita, Mezőcsát polgármestere, a Mezőcsáti Kistérségi Többcélú Társulás elnöke nyitotta meg beszédével.

„Az elmúlt 5 év rengeteg újdonságot hozott az életemben, és rengeteg helyre, intézménybe betekintést nyerhettem. Nem volt ez másképp az Idősek Nappali Intézetével sem. Az elmúlt évek rengeteg rendezvényt tudnak maguk mögött, melyekre örömmel érkeztem. Az itt lévő embereknek, időseknek mindig van egy-két jó tanácsuk, szavuk, időnként tanításuk felénk. A szépkorúak egyben a múltunkat is jelentik, akikre figyelnünk kell, akikről gondoskodnunk kell. Mindezek ellenére sokszor még a mai napig ők azok, akik ránk vigyáznak, nyugtatnak és biztatnak. Hamar kiderült számunkra, hogy a fotelban üldögélő nagymamák, nagyapák helyett örök­ifjakat találtunk, akik nem restek közösen munkálkodni, ha kell, dalra fakadni, táncra perdülni. Példaképek, akik számára nincs lehetetlen feladat. Igaz, időnként előfordul, hogy ide-oda belehasít a fájdalom, de nem panaszkodnak, hanem már a jelenlétükkel is értékeket teremtenek, maradandót alkotnak, csodálatos dolgokat hoznak létre” – osztotta meg gondolatait a polgármester asszony.

A kezdetek

Köszöntőt mondott Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője is. A rendezvény elején Kallóné Szilvási Zita, a humánszolgáltató központ vezetője mesélt az elmúlt évekről és a kezdetekről.

„Az induláskor a korábban működő klubokra építkezve hívogattuk, toboroztuk tagjainkat, akik nem várt nyitottsággal, érdeklődéssel fogadták a kezdeményezést. Az idősek nappali ellátása így a következő évben, 2014-ben hat telephelyen elindulhatott, s a klubokba járó szépkorúak azóta is tagjai életünknek, fontos és kedves szereplői hétköznapjainknak. Köszönjük a települések vezetőinek, hogy szívügyüknek tartották és tartják az idősek ellátását. Köszönjük a rengeteg segítséget, amit az indulástól kezdve folyamatosan biztosítanak számunkra. A rendezvényeinken való részvételt, a szervezésekben, megvalósításokban nyújtott támogatást, hiszen nélkülük mindez nem valósulhatott volna meg. Kialakult minden település klubjának a sajátos arculata, megteltek az épületek tartalommal és élettel”– hangzott el Kallóné Szilvási Zita beszédében.

A folytatásról

A rendezvény folytatásaként a különböző klubok tánccal, színészkedéssel és énekekkel szórakoztatták egymást és a jelenlévőket. Az előadások végén jöttek a meglepetésprodukciók. Elsőként Siposné Horváth Anita (polgármester), Kallóné Szilvási Zita (intézményvezető), Kápolnai László (alpolgármester) és Vaskó Ferenc (képviselő) lépett a színpadra, és egy általuk átírt dalt énekeltek el, melyhez tánckoreográfia is társult. Ezt követően a humánszolgáltató központ munkatársai mutatták be műsorukat, Kandúr Iskola Miaúú néven. Az előadásoknál közreműködött Juhász Tamás, zongoraművész. Délben egy kellemes ebédet fogyasztottak el együtt, mely után jött az ünnepi torta. A vezetőség a jelenlévőkkel együtt énekelte a Boldog születésnapot című, jól ismert dalt, mely után jött a tánc. Az idősek a fiatalokat megszégyenítve ropták a táncot és énekelték a régi slágereket, melyhez a talpalávalót Sashalmi Krisztián szolgáltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában