Jutalmaznak az encsi rendőrök

Tikett a problémamentes vezetőknek
Tikett a problémamentes vezetőknek
Encs – Az abaúji város rendőrkapitánysága meghirdette az “Élj balesetmentesen” című programját.

Bárdosné Kiss Dóra r. alezredes az Encsi Rendőrkapitányság közlekedési osztályvezetője elmondta érdeklődésünkre, hogy működési területükön sajnos tíz százalékkal nőtt a személyi sérüléssel járó balesetek száma 2006-ban. – Egy komolyabb baleset családok sorsát változtathatja meg egyik pillanatról a másikra, minden közlekedő veszélyeztetve van, mindannyiunk fontos feladata a biztonságos közlekedés, a KRESZ maradéktalan betartása, az udvarias, kulturált, türelmes gépjárművezetés.

Nem keveset töprengtem, miként lehetne pozitívabb irányba fordítani a statisztikai adatokat – mondja az osztályvezető. – Jött az ötlet, egymásra épültek a gondolatok. Az “Élj balesetmentesen” elnevezésű programmal beneveztünk a B.-A.-Z. Megyei Rendőrfőkapitányság által meghirdetett “Év közösségi díjára” is, lényege a következő. Felhívást tettünk közé, hogy létrehozzuk a „Balesetmentes település” címet, amelyet azon helységek nyerhetnek el, amelyen nem történik személyi sérüléssel járó baleset.

Megkerestük a települési önkormányzatokat, vállalkozókat, munkáltatókat és elmondhatom, remek visszajelzéseket kaptunk, az együttműködés egyébként lényeges eleme a programnak.

Előadások igény szerint

A projektben részt vevő településeken közlekedésbiztonsági bejárást, KRESZ előadást tartanak az encsi rendőrök, és lehetőséget biztosítanak arra, hogy az érdeklődők, feltett kérdéseikre szakemberektől kapjanak választ. Természetesen fokozott ellenőrzéseket is tartanak, ám akiknek gépjárműveik és okmányaik rendben vannak, állandó lakcímmel rendelkeznek az Encsi Rendőrkapitányság illetékességi területén, az Allians Hungária Biztosító emblémájával ellátott Cs.Í.T. (Csak így tovább!) szelvényt kapnak. A tiketteket a “Több generációs közlekedési napon” kisorsolják, egyben gazdag programok lebonyolítása mellett hirdetik tovább a balesetmentes közlekedésre ösztönző kampányukat. – Természetes, hogy különös gondot fordítunk a gyermekek biztonságára – folytatja az alezredes. – Mintegy negyven általános iskola működik területünkön, igyekszünk jó kapcsolatokat kiépíteni, illetve előadásainkkal megkeressük azokat a tanintézményeket, amelyek ilyen igényt jeleznek felénk – mondta az osztályvezető hölgy.

Egy nap a biztonságért
Az Encsi Rendőrkapitányság Balesetmegelőző Bizottsága május 25-én tíz órától tartja meg Több generációs közlekedésbiztonsági napját” Encsen, a tornacsarnok mögötti sportpályán – közölte Sulyok János r. alezredes, kapitányságvezető. A rendezvény közlekedési versenyekkel, kulturális programokkal lesz vegyítve és átadják a díjakat azon általános iskolásoknak, akik eredményesen szerepelnek a már korábban meghirdetett Közlekedéstörténet című rajzpályázaton. Az intézmények (általános iskolák, középiskolák, idősek otthona –és klubja) magas száma miatt kérik a szervezők, hogy intézményenként hat fő jelentkezzen, persze a kísérők részvételére van lehetőség. A közlekedésbiztonsági nappal kapcsolatosan Bárdosné Kiss Dóra alezredes nyújt segítséget, de kérik, hogy a részvételi szándékot május 5-ig jelezzék a rendőrkapitányságon.

SFL