Júniusban döntenek arról, kik lesznek az igazgatók Miskolcon

Március végén lejárt a Pusztai Tamás megbízatása
Március végén lejárt a Pusztai Tamás megbízatása - © Fotó: ÉM-archívum
Miskolc – A múzeum és a könyvtár vezetői posztjára kiírt pályázat március 31-én járt le.

Mind a Herman Ottó Múzeum, mind a Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatói posztjáról a miskolci önkormányzat júniusi közgyűlési ülésén döntenek a képviselők, tudtuk meg Koczák Szilvia szóvivőtől. Emlékeztetett: mindkét posztra pályázatot írt ki a város, amelynek benyújtási határideje március 31-én járt le. Az nem derült ki, hány pályázat érkezett a feladatokra. Koczák Szilvia hangsúlyozta, hogy vezetői megbízáshoz az illetékes miniszter egyetértése szükséges.

Másodszor

A múzeum vezetésére immár a második pályázatot írta ki az önkormányzat, az elsőre egyetlen, de tájékoztatásuk szerint érvénytelen pályázat érkezett. (Arról korábban már beszámoltunk, hogy Pusztai Tamás, a múzeum korábbi igazgatója nyújtotta be, hogy pontosan mi volt vele a baj, nem derült ki.) Mivel Pusztai Tamás vezetői megbízatása időközben, március 31-én lejárt, így azóta az intézmény SZMSZ-ének megfelelően az általános igazgatóhelyettes látja el a vezetői feladatokat.

A jelenlegi könyvtárigazgató megbízása október 10-ig szól, így az intézmény vezetői feladatait továbbra is ő látja el, tájékoztatta lapunkat az önkormányzat szóvivője.

ÉM-HM