Június közepén indul a forgatás Etyeken

Június közepén kezdik forgatni az első filmet Etyeken. A Korda Stúdió ügyvezetője, Krisán László a Független Hírügynökségnek elmondta, várhatóan július végéig, augusztus elejéig tart a stúdióban a Hellboy II. forgatása.

Tíz nappal ezelőtt kezdték el építeni a Hellboy II. (Magyarországon Pokolfajzat címmel vetítették a filmet) díszleteit a Korda Stúdió eddig elkészült épületeiben. Krisán László elmondta, a Hellboy második részéhez a Universal kibérelte a négy stúdió épületet, és előreláthatóan még 9-10 hétig tart maga a díszletépítés. Az ügyvezető kérdésünkre válaszolva bejelentette, hogy június közepén kezdik el a film forgatását a Korda Stúdióban, mely várhatóan július végéig, augusztus elejéig tart.

A Korda Stúdió ügyvezetője szerkesztőségünknek elmondta, év végére szeretnék befejezni a beruházás második és harmadik ütemét is. Krisán László hozzátette, a világ legnagyobb, hatezer négyzetméteres, vizes stúdióját is átadják a tervek szerint még idén. Az ügyvezető elmondta még, hogy a stúdió egyik falát 80 százalékban nyithatóvá teszik, hogy a speciális etyeki látképet meg tudják mutatni.

Az Etyekwoodnak is nevezett Korda Sándor Stúdió Demján Sándor és Andy Vajna 90 millió eurós közös vállalkozása. A 34 hektáros területen hat nagy méretű stúdió kap helyet.