Június 15-én indul a felkészülés a DVTK-nál

Akt.:
Takács T. (középen) biztos, hogy Diósgyőrben kezdi a felkészülést
Takács T. (középen) biztos, hogy Diósgyőrben kezdi a felkészülést - © Fotó: K.I.
Miskolc – Hétfőn még nem volt távozó Diósgyőrben, de az elkövetkezendő napokban már lehet.


Vasárnap, az MTK Budapest 1-0-s legyőzésével zárta le a 2014/2015-ös NB I-es bajnokságot a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata, amely a hetedik helyen végzett a tabellán. A labdarúgók szabadságra mentek, és ez nem lesz túl hosszú, mindössze két hét, a következő pontvadászat közelgő kezdete (július 18–19.) miatt ugyanis a keret tagjai már június 15-én elkezdik a felkészülést a 2015/2016-os évadra. Árki Gábor sportigazgatót hétfőn arról kérdeztük, hogy van-e változás a keret összetételében, van-e olyan labdarúgó, aki hivatalosan már távozott Diósgyőrből.

– Egyelőre nincs, hiszen a szerződések június 30-ig érvényesek – fogalmazott a sportigazgató, hozzátéve: – Az elkövetkezendő napokban kezdődnek és zajlanak majd le különböző tárgyalások, és ezek után derülhet ki, hogy ki, kik maradnak nálunk, s kik azok, akiktől elköszönünk.

Ismét mennek Bükre

Árki Gábor ennél fogva nem kívánt neveket sorolni, ám amint azt már megírtuk: a kontraktusa Szalainak, Marjanovicnak, Alvesnek és Gosztonyinak jár le, közülük csupán a csapatkapitánynak lehet esélye a maradásra, de kétséges a sorsa Jennernek, Husicnak és Krsticnek is.

A DVTK négy futballistája, Bori, Szabó B., Csirszki, valamint Nikházi máshol szerepelt kölcsönben, ezen négyesből pillanatnyilag csak az bizonyos, hogy Nikházira számít az új vezetőedző, Bekő Balázs által vezetett szakmai stáb.

A piros-fehérek felkészülési programja alakulóban van, ebből annyi ismert, hogy miként a korábbi években, ezúttal is lesz büki edzőtáborozás, edzőmérkőzésekkel.

ÉM-MI