Junior vívó-világbajnokság – Két bronzérem a csapatversenyek első napján

Budapest/Taskent, 2015. április 8., szerda (MTI) – A női kard- és a férfi párbajtőrcsapat is bronzérmet nyert szerdán a junior vívók világbajnokságán, Taskentben.

A magyar szövetség honlapja szerint a Kelecsényi Mirabella, Márton Anna, Papp Borbála, Záhonyi Petra összeállítású válogatott Mexikó legyőzésével jutott az elődöntőbe, ahol összességében simán kikapott az olasz együttestől. A tavaly egyéniben vb-első, idén Európa-bajnok Márton Anna vezérelte magyar csapat a harmadik helyért Franciaország legjobbjaival csapott össze és 45-42-es győzelmet aratott.

A címvédőként szerepelt férfi párbajtőrözők (Bányai Zsombor, Cho Taeun Sándor, Esztergályos Patrik, Siklósi Gergely) az olaszokat nagy különbséggel múlták felül a nyolc között. Az elődöntőben az idei Eb-finálés ellenfél, a francia négyes várt a magyarokra, akik a kontinensviadalhoz hasonlóan kiélezett összecsapást vívtak most is riválisukkal, s végül – ugyanúgy, ahogy az Eb-n – ráadástussal kaptak ki 28-27-re. A bronzmeccsen a spanyolok következtek, akiket 45-36-ra vert a csapat.

A magyar junioroknak ez volt a második és harmadik érmük Taskentben, ahol korábban Bányai Zsombor végzett másodikként a párbajtőrözők egyéni versenyében.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek